BTW

Wat betreft de btw onderscheidt HLB Den Hartog twee groepen ondernemers: ondernemers die btw-belaste prestaties leveren en voor de btw vrijgestelde ondernemers (onderwijs, verzekeringen, kinderopvang, gezondheidszorg). Deze vrijgestelde groep kan geen btw aftrekken, maar betaalt wel btw.

De meeste ondernemers beschouwen de btw als een vast gegeven en staan er niet bij stil dat deze belasting een risicopost kan worden. Onze btw-specialisten weten hoe u de risico’s kunt beperken en zelfs kansen kunt halen uit de btw.

In een circa vier uur durend gesprek - u krijgt ter voorbereiding een lijst met aandachtspunten - lichten we de btw-positie van uw bedrijf helemaal door. Op basis van deze btw-scan* leveren wij een rapport waarin we kansen, risico’s en eventueel gemaakte fouten benoemen die in het naleven van de btw-regels worden gemaakt. Beter dat wij het samen ontdekken dan dat de belastingdienst u op de vingers tikt.

*In de lichte variant van de btw-scan houden we alleen een gesprek ter inventarisatie. In de zwaardere variant lichten we ook uw administratie door en gaan we dieper in op mogelijke oplossingen.