Btw en douane

Veel ondernemers zien de btw als een feit waar niks aan te doen is. Je moet het afdragen, klaar. Toch liggen er ook kansen in op het gebied van de btw. En risico’s. Ga maar eens na, hoeveel btw betaalt u in een jaar? En dat moet u ook betalen als u eens een minder jaar draait.

Daarbij komt dan ook nog eens uw business over de grens. Ongetwijfeld ontvangt u rekeningen uit het buitenland of verstuurt u er facturen naar. Overal is de btw anders geregeld. Drijft u fysiek handel met het buitenland, dan komen daar de douaneregels nog eens bij.

Onze btw-specialisten kennen alle valkuilen en zien de kansen. Ze delen die kennis graag met u. Een voorbeeld? Denk eens aan het verhuren van onroerend goed. Dat staat de laatste tijd vaak lang te koop en wordt dan maar verhuurd. Als het niet goed geregeld is, kan een groot deel van de in het verleden terugontvangen btw moeten worden terugbetaald. Dat kun je beter vóór zijn.

Wilt u wel eens weten hoe het bij u zit met de btw? Neem dan contact op met uw HLB-adviseur voor een btw-scan voor onroerend goed, internationale handel en transport.