Waarderingen

Wat is een onderneming waard? Wat is een reële aandelen- of optieregeling? Hoe groot is de economische schade die is ontstaan? Lastige vragen die geregeld spelen in het zakelijke verkeer. De specialisten van HLB Den Hartog geven u het antwoord op deze vaak complexe vragen.

Als ondernemer wilt u zeker weten dat u de juiste prijs voor een onderneming betaalt of ontvangt. Bij de waardering door onze specialisten vormt de economische waarde het uitgangspunt. Hiervoor kijken we niet alleen grondig naar de onderneming, maar ook naar de omstandigheden waarin wordt geopereerd. Belangrijke uitgangspunten daarbij zijn de toekomstige geldstromen (cash flow), het risicoprofiel van een onderneming en de rendementseisen.

Of het nu gaat om een onderneming, een schade of andere zaken; voor alle belanghebbenden is het belangrijk om te weten hoe de waardering uiteindelijk tot stand is gekomen. De werkzaamheden van onze specialisten worden uiteen gezet in een waarderingsrapport. Met deze rapportage krijgt u een helder inzicht in de uitgangspunten, veronderstellingen, gebruikte informatie en berekeningswijze van de economische waarde van uw onderneming.