Bedrijfsoverdracht

U staat aan de vooravond van de verkoop van uw bedrijf. Of misschien wilt u een bedrijf overnemen? Dan komt er heel wat op u af, zowel op technisch (bijvoorbeeld op financieel, fiscaal en juridisch gebied) als op emotioneel vlak. Waar vindt u bijvoorbeeld een kandidaat-koper? Hoe zit het met de fiscale gevolgen? U moet boekenonderzoek laten uitvoeren, de waarde van uw bedrijf bepalen, onderhandelen, misschien definitief afscheid nemen van het zakenleven.

Het is fijn als u voor dit alles kunt terugvallen op de volledige (of gedeeltelijke, net wat u wenst) overnamebegeleiding van een betrouwbare partner. Onze specialisten kennen de weg in de voor een leek vaak niet-transparante overname- en de financieringsmarkt en zijn lid van het Nederlands Instituut van Register Valuators (NIRV) en de BOBB (Brancheorganisatie Bedrijfsoverdracht Bemiddelaars).

Een jarenlange ervaring maakt dat wij u over alle aspecten van het overnameproces met kennis van zaken kunnen adviseren en ondersteunen. Het overnameproces wordt vaak onderschat, waardoor de kans op teleurstelling groot is. Hoe vaak hoor je immers, dat een overname, ook achteraf, mislukking blijkt te zijn. Een veilig gevoel als je bij deze belangrijke strategische beslissingen een goede adviseur naast je hebt staan. Het gaat immers om grote belangen: uw belangen.