Bedrijfsopvolging en -beëindiging

Uw bedrijf overdragen of beëindigen kunt u maar één keer doen. Het moet in één keer goed, dus daar moet u de tijd voor nemen. Er moet veel worden voorbereid; er komt veel bij kijken. Wat is bijvoorbeeld de waarde van uw bedrijf? Tegen welke prijs kunt u het te koop zetten? Wat moet u allemaal doen om uw bedrijf verkoopklaar te maken? Wilt u zelf onderhandelen met potentiële kopers of besteed u dat liever uit? Misschien wilt u uw bedrijf overdragen aan een van uw kinderen?

Onze adviseurs kennen de regels en valkuilen en weten wat u in al deze omstandigheden het beste kunt doen. We kunnen alle scenario’s, met de bijhorende juridische en fiscale impact, voor u schetsen. Misschien kunt u beter eerst herstructureren, zodat de belastingdruk lager wordt. Misschien zijn er mogelijkheden om gebruik te maken van de bedrijfsopvolgingsfaciliteit, waardoor u veel belasting bespaart als u binnen de familie uw bedrijf overdraagt. We voeren de gesprekken met potentiële kopers als u dat wenst en kunnen ook alle juridische zaken en overeenkomsten voor u regelen, waar nodig in overleg met de advocatuur en het notariaat, waar we goede contacten mee hebben.

Bovendien denken we meteen na over de wijze waarop u het vermogen dat vrijkomt het beste kunt structureren, zodat u en uw familie er ten volle van kunnen profiteren.