Medewerker aan het woord

Maarten van Rooy (22)
3e-jaars opleiding Accountancy

“Bij mijn studie hoort in het derde jaar een stage. Ik ben nu al een tijdje bij HLB Den Hartog en het bevalt me heel goed. Een van de ervaren accountants is mijn vaste begeleider. Natuurlijk, ik loop veel mee, bij wijze van spreken ‘aan de hand van’. Zeker in het begin is dat heel prettig, want de realiteit van een kantoor en werken voor echte klanten is toch iets anders dan het vrijblijvende van proefopdrachten die je in je studie doet.

Toch heb ik van meet af aan ook al eigen verantwoordelijkheden, kan ik dingen zelfstandig oppakken. Op allerlei vlak eigenlijk; ik krijg alle kans om mezelf te ontwikkelen, in de wetenschap dat er altijd gelegenheid is om met mijn begeleider of een collega te sparren.

De klantenkring van HLB Den Hartog is veelsoortig. Dat vind ik heel boeiend. Daar komt af en toe nog een buitenlandse opdracht bij. Ik ben dus én lekker dicht bij huis bezig, én internationaal. Dat is toch een mooi stuk bagage dat ik meeneem.

Ik kom er steeds meer achter dat eigenlijk alles met alles samenhangt. Dat het vak meer is dan ‘de boekhouding’ doen. Belastingen, verzekeringen, de bedrijfsvorm, in het bedrijfsleven hebben alle financiële zaken met elkaar te maken. De klanten daarover adviseren en zo ook strategisch meedenken, die kant wil ik straks ook wel op.”